Drenthe in Transitie, E-waste Race, Manon van Hooren, Assen, Noordenveld, recycling, Nemo Science, Amsterdam, Weee Nederland, Virol
01 maart 2019

Basisscholen in Assen en Noordenveld in strijd om meeste ‘E-waste’

Locatie: Assen & Noordenveld

Wist je dat we in Europa per persoon gemiddeld 17.7 kilo elektronisch afval per jaar weggooien? Om daar een einde aan te maken, en elektronisch afval (E-waste) weer terug te brengen in de kringloop gaan zo’n 20 basisscholen basisscholen in Assen in Noordenveld dit voorjaar de strijd aan om zo veel mogelijk E-waste te verzamelen.

Met de E-waste Race sporen we mensen aan tot het apart aanbieden van elektronisch afval. In Nederland wordt twee derde van de totale hoeveelheid elektronisch afval niet gerecycled omdat het afval niet apart wordt aangeboden. Zo gaan waardevolle materialen – die nog goed kunnen worden hergebruikt – verloren en kunnen er schadelijke stoffen in het milieu terechtkomen.

Leuk en leerzaam!

Scholen die meedoen aan de E-waste Race krijgen van ons een gastles waarin de thema’s duurzaamheid, recycling en het groeiende probleem van elektronisch afval wordt besproken. Daarna gaan de scholen de strijd met elkaar aan. Vier weken lang proberen ze zo veel mogelijk elektronisch afval in de zamelen, bijvoorbeeld door het op te halen bij buurtbewoners. Denk hierbij aan afgedankte apparaten als haardrogers, dvd-spelers en keukenapparatuur. Op de website www.ewasterace.nl wordt de stand bijgehouden. Na vier weken wordt de winnaar bekend gemaakt. De winnende groep gaat op schoolreis naar het Nemo Science Museum in Amsterdam.

De E-waste Race in Assen en Noordenveld gaat op 27 mei 2019 van start. Er zijn nog een aantal plekken vrij. Ben je ouder of leerkracht van een basisschool in Assen of een basisschool in Noordenveld? Meld je dan snel aan via http://www.ewasterace.nl/meedoen.

De E-waste Race Assen en E-waste Race Noordenveld wordt georganiseerd in samenwerking met Weee Nederland, Virol en de gemeenten Assen en Noordenveld.

Fotocredit: E-waste Race

Drenthe in Transitie, Peter Berendse, ploggen, Ruinen, De Wolden, Hoogeveen, afval, fitness, joggen, hardlopen

Minder zwerfafval in De Wolden en Hoogeveen

Van blikjes en flesjes op straat tot aan stukken rubber en hout in de bermen, voor Peter Berendse uit Ruinen is zwerfafval een grote bron van ergernis. Hoe zorg je voor een schonere leefomgeving? En...

Meer lezen...