Drenthe in Transitie, Drenthe, Margreet Kors, Easy Living Green, Niels Wessels, Niels Autowas, Jan Steenbergen, Wagyu, biologisch, tuin, hitte, Hans Rozenveld, Rozenveld Hoveniers, Gieten, Grietje Loof, Groen Grietje, plastic
27 december 2018

Dit zijn de 5 meest gelezen artikelen uit 2018

Locatie: Drenthe

Met het nieuwe jaar in zicht, blikken we terug op 2018. De DIT-redactie zet de vijf meest gelezen artikelen op een rij:

1. De woning van de toekomst is groen én gemakkelijk

Met circulair en modulair als duurzame pijlers bedachten Margreet en Jan het concept Easy Living Green: een concept dat goedkoop wonen mogelijk maakt en tegelijkertijd zo min mogelijk het milieu belast.
 

2. Auto’s wassen zonder milieubelasting

Steek jij zelf de handen uit de mouwen, of ga jij naar 'de wasstraat' om jouw auto weer schoon te krijgen? Niels Wessels, eigenaar van Niels Autowas, stelt dat het bijna altijd duurzamer is om je auto te laten wassen. Hij legt uit waarom.
 

3. Japans rundvlees uit Ansen

Sinds 1999 produceert boer Jan Steenbergen onder de noemer biologisch. Hij specialiseerde zich onder andere in het fokken van Wagyu runderen, en verkoopt als 'Jan Steenbergen Biologisch Vlees' een unieke combinatie in Nederland: Japans rundvlees met een biologisch keurmerk.
 

4. 5 tips om je tuin te beschermen tegen de hitte

De afgelopen zomer was het flink warm in Nederland. Wat kun je dan doen om uitdroging van de tuin te voorkomen? Hans Rozenveld van Rozenveld Hoveniers uit Gieten heeft een aantal tips om je tuin te beschermen tegen de hitte.
 

5. Bewustwording is een ding, doen is het tweede en volhouden het beste

Ruim een jaar geleden deed Grietje Loof mee aan de 100-100-100 actie. Nog steeds zet ze zich in om zo weinig mogelijk afval te produceren en maakt broodzakken en fruitnetjes onder haar eigen label 'Groen Grietje', om het gebruik van plastic tegen te gaan.

Fotocredit banner: Istock

In gesprek over energie | Groep 6 van obs Sprinkels

Groep 6 van obs Sprinkels in Meppel is behoorlijk op de hoogte van de energietransitie. We gingen met de leerlingen in gesprek over het verschil tussen groene en grijze energie. Daarnaast hebben ze ...

Meer lezen...