02 november 2018

Energiewinkel in Assen krijgt make-over

Locatie: Assen

Vanavond nog geen plannen? Kom naar Warenhuis Vanderveen in hartje Assen en vier mee met de opening van de vernieuwde Energiewinkel. Twee jaar na opening heeft de vestiging een grondige make-over gekregen.

“We gaan een energiewinkel oprichten. Een echte winkel waar mensen informatie kunnen krijgen over hun persoonlijke mogelijkheden voor duurzame energie.” Met die woorden begon Tom Verloop zijn derde blog op Drenthe in Transitie in augustus 2016. De energiewinkel in hartje Assen kwam er, op de eerste verdieping van warenhuis Vanderveen. Een fysiek en vooral eenduidig aanspreekpunt met een heldere boodschap, een onafhankelijk productaanbod, een professioneel advies en een persoonlijke begeleiding. “Mensen niet alleen goed adviseren, maar vooral ook ontzorgen én hen voor alle werkzaamheden en diensten één factuur met één garantiebewijs en één nazorg aanspreekpunt aanbieden.”

Aan die missie is niets veranderd, aldus Verloop, maar het werd wel tijd voor een likje verf. “In september 2016 was het een soort behangrollenwinkel. Het stond vol met allerlei banners, dat zag er gewoon niet uit.” De uitstraling van de winkel paste niet bij haar missie, en nu wel. “Het zal een steeds sterker informatie- en participatiesteunpunt worden. Op het moment dat wij nieuwe opwekprojecten gaan realiseren, kunnen wij deze via de winkel aanbieden en kunnen mensen bij ons terecht om zich te laten informeren en om mee te doen.” Er komt onder andere een grote videowall waarop projecten gepubliceerd kunnen worden. “En uiteraard behouden wij onze adviestak om buurten te adviseren, collectieve acties te ondersteunen, nieuwe opweklocaties te werven en om klanten te werven voor ons energiebedrijf. Ook bedrijven kunnen lid en klant worden.“

De verbouwing wordt gevierd met een officieel moment op vrijdag 2 november, waarvoor een aantal bijzondere gasten zijn uitgenodigd. Verloop: “Wethouder Gea Smith verricht de openingshandeling en zal een korte speech verzorgen over lokale energieopwekking. Jan Hink, voorzitter van de Hogelandster Energie Coöperatie en Groningse Energie Koepel geeft vervolgens een lezing over de maatschappelijke impact van het hebben van een eigen energiebedrijf voor de lokale energiecoöperaties. En wij sluiten met Energie Coöperatie af met een korte presentatie over onze doelstellingen.”

Het programma start om 17:00 in de Energiewinkel, te vinden op de eerste etage van het warenhuis Vanderveen tegenover de Hubo, en duurt tot 18:30 waarna aansluitend nog tijd is voor een hapje en een drankje. Iedereen is welkom!

Fotocredit banner: Istock

Hoe gaat het nu met… Energie Coöperatie duurzaam Assen

Van een paar klanten naar bijna 60 leden. Bestuurslid Tom Verloop is niet ontevreden over de resultaten die Energie Coöperatie duurzaam Assen in de afgelopen twee jaar heeft geboekt. We praten bij ...

Meer lezen...