Esther Reijn, Camping Buitenland, Nieuw Amsterdam, Drenthe in Transitie, Zandpol, Floortje Dessing
21 juli 2017

Rust en vrijheid in Drenthe

Locatie: Emmen

Heb jij deze zomer vakantieplannen, maar nog niets geboekt? Bij camping Buitenland in Zandpol kun je heerlijk tot rust komen. Wij spraken met mede-oprichter Esther over wat de camping zo bijzonder maakt.

Camping Buitenland – voorheen beter bekend als recreatiecentrum de Zandpol – heeft een ware metamorfose ondergaan. Op 2 juli werd het nieuwe complex geopend door niemand minder dan Floortje Dessing. Floortje is mede-eigenaar en zo af en toe aanwezig op de camping. Esther en Wessel overzien de dagelijkse gang van zaken.

Het ontstaan van het Buitenland

"Het moest een plek worden waar mensen echt tot rust kunnen komen en zichzelf kunnen zijn"

“Na zeven jaar op Curaçao gewoond en gewerkt te hebben, zochten Wessel en ik in een plek in Nederland om een camping met veel vrijheid te creëren”, vertelt Esther. Het moest een plek worden waar mensen echt tot rust kunnen komen en zichzelf kunnen zijn. Floortje,Tjitte en Martijn sloten zich hier later enthousiast bij aan. De locatie van recreatiecentrum de Zandpol in Drenthe bleek uitermate geschikt met zijn grote uitgestrekte vlaktes en veel rust.

Een duurzaam pilsje

Esther: “Ik heb altijd het gevoel dat we best bevoorrecht zijn om hier in Nederland op te groeien. Dat voorrecht op welvaart geeft ons allen ook automatisch een verantwoordelijkheid. Voor ons als campingeigenaren betekent dit bijvoorbeeld dat we goede duurzame keuzes maken in de partijen waar wij mee werken. Zo komt onze groene energie van Powerpeers, onze verf - op basis van water en lijnolie - is van Wijzonol en we nemen onze biologische biertjes af bij Gulpener. De eerste stappen naar verduurzaming hebben we mede door de steun van het ELFPO al kunnen realiseren, zoals de heatpipes waarmee we het water in de toiletgebouwen verwarmen. Natuurlijk kan niet alles in één keer en daarom staan de verdere plannen – zoals een warmtepomp die in de zomer de douches verwarmt en in de winter zorgt voor een warme woning – voor de toekomst op de planning.”

Een huisje delen

Op camping Buitenland is er, naast het huren van een accommodatie, ook de mogelijkheid om zelf een demontabel huisje te bouwen. “Het leuke is dat je het zelfgebouwde huisje kan verhuren aan andere campinggasten op de momenten dat je er zelf geen gebruik van maakt.”

We vinden het mooi dat elk bouwwerk uniek is, en dat de makers iets neerzetten wat ze zelf helemaal te gek vinden. We vinden het mooi dat mensen ermee kunnen experimenteren en dat elk huisje een eigen stijl heeft. Het gaat er bij ons niet om wat het oplevert maar de creativiteit. Er staan momenteel drie verschillende accommodaties op onze site die te huur zijn, met allemaal een eigen uitstraling!”

Ben je benieuwd geworden naar het camping Buitenland? Kijk dan even op www.buitenland.com.

Reacties

marijke boomsma, kelly boskma, kringloopwinkel, de hippe kringloop, tweedehands, tweedehandsspullen, assen, arbeidsmarkt, opknappen, recyclen, vermindering van afval, werkmaatschappij, werkervaring, karakter, interieur, verhaal, geschiedenis, gebruikte

Voor alle producten een nieuwe bestemming

Waar de een met een grote boog om de kringloopwinkels heenloopt, is het voor een ander een waar paradijs. Marijke Boomsma – mede-eigenaar van ‘De Hippe Kringloop’ – kan geen genoeg krijgen v...

Meer lezen...