25 maart 2015

Hoe ziet de ideale duurzaamheidslening of subsidie eruit?

In de afgelopen jaren hebben het Rijk, de provincies en gemeenten meerdere financiële instrumenten op de markt gebracht om inwoners te verleiden hun eigen huis te verduurzamen. Op dit moment zijn er verschillende regelingen beschikbaar: de nationale Energiebespaarlening, de provinciale Zonnelening en uiteenlopende gemeentelijke regelingen. Het succes is wisselend: voor de ene regeling is veel belangstelling, terwijl andere regelingen op veel minder animo mogen rekenen. Waar ligt dat aan? Dat willen we graag samen met jullie ontdekken!

Hoe moet een nieuwe regeling eruit zien zodat jij er gebruik van gaat maken?

Roept u maar!

Wij zijn dus vooral benieuwd naar jouw mening;  hoe kan de overheid jou het beste helpen jouw woning te verduurzamen? Omschrijf in maximaal 100 woorden hoe de ideale duurzaamheidslening er voor jou uit ziet. Gaat je voorkeur bijvoorbeeld uit naar een regeling alleen gericht op zonnepanelen of juist op het energieneutraal maken van je hele huis? Wil je een subsidie aanvragen voor een deel van de kosten of heb je liever een lening waarmee je alle kosten kunt betalen? Jouw inbreng is belangrijk voor het evalueren van de bestaande regelingen en voor het ontwikkelen van een nieuw noordelijk financieringsinstrument.

Zelden was het zo eenvoudig om overheidsbeleid actief mee te bepalen! Formuleer jouw voorstel hieronder en laat ons weten hoe jij erover denkt. Uiteraard worden alleen inhoudelijke en constructieve voorstellen geplaatst.

 

(photocredits: Flo)

 

DIT is
3
1
6
initiatieven