Duurzaambedrijfsleven
09 mei 2018

Circulaire producten: 'Geen enkele reden om niet meer gerecycled materiaal te gebruiken'

Locatie: Nederland

De verkoop van elektrische en elektronische apparaten neemt jaarlijks toe en daarmee ook de hoeveelheid elektronisch afval. Meer samenwerking is echter nodig tussen recyclingbedrijven en producenten om ketens te sluiten in de overgang naar een circulaire economie. Koplopers zoals Miele en Philips gebruiken al gerecycled plastic in sommige productonderdelen, maar als het aan Coolrec ligt, wordt deze groep groter.

Alleen al in Nederland werd er in 2016, 295.000 ton aan elektrische apparatuur verkocht, volgens cijfers van inzamelingsorganisatie Wecycle. In datzelfde jaar werd er 109.600 ton elektrisch afval ingezameld. Wasmachines hebben daar op basis van gewicht het grootste aandeel in.

Recycling elektronisch afval

Coolrec verwerkt op zijn locatie in Dordrecht een deel van de door Wecycle ingezamelde elektronische apparaten tot hoogwaardige grondstoffen. Lees verder... 

Dit artikel is geschreven door Joyce de Thouars en oorspronkelijk gepubliceerd op Duurzaambedrijfsleven.nl

Waarom wij artikelen van andere media doorplaatsen? Omdat we de energietransitie zo compleet mogelijk willen communiceren. Heb je een tip aan de redactie? Mail naar redactie@ditenergie.nl.

 

Tips voor duurzaam bouwen

5 tips om duurzaam te bouwen

Volgens Maarten Konijn - architect bij architectenbureau Mannen in de Ruimte - is het belangrijk om bij het bouwen van een nieuwe woning al vanaf de eerste schets na te denken over de duurzaamheidsf...

Meer lezen...